-2°C 15 cm
Skisenter Langrenn Webcam Leie / eie

Langrenn

Velkommen til Bortelid

Over 110 km innbydende og varierte langrennsløyper venter på deg

 

 

 

Gluggvarden-Slåttedalen

Dette er en vakker høyfjellsløype i utrolig fin høyfjellsnatur. Den ene muligheten er å gå opp Slåttedalen via Dyplan og inn på Gluggvarden. Dette er et alternativ som gir en del stigning første 4 km, så er det en jevn og fin tur, før man får litt nedoverbakke siste 5 km. Løypen starter på 580 moh ved skisenteret, og stiger til 780 moh i løpet av 4 km. Høyeste punkt er på 820 moh ved krysset mellom løypen ut mot trekket, Slåttedalen og Gluggvarden. Løypen er litt krevende, men går likevel greit for de fleste. Den andre muligheten er å gå samme løypen motsatt vei. Andre navn på løypen er Berge eller Høyfjellsløypen. Lengde 17 km.

Ønsker du en kortere versjon kan du ta trekk 1 til toppen og gå Gluggvarden på 14 km eller Slåttedalen på 7 km.

Hestehei-Lindefjell

En veldig fin familieløype er å gå Hestehei ut til der som Lindefjell starter, gå rundt Lindefjell og inn på Hestehei igjen. Dette er ei løype som går i lavereliggende strøk hele veien med skog og mange fine utkikksposter. Løypen starter ved skisenteret på 580 moh og er på sitt høyeste punkt ved "Bjørnen" på ca 700 moh. Løypen er barnevennlig og har mange solkroker hvor en kan tenne bål og kose seg. Anbefalt gangretning er å gå trasèen som er lengst mot vest på vei ut. Lengde ca 13 km.

Ønsker du en kortere tur kan du gå bare Hestehei på 9 km eller om du har hytte på Panorama 4 så kan du gå bare på 4 km.

 

Ånebjør

Løypen til Ånebjør går fra skisenteret, via Rundatjønn og langs "vann og kloakk"-trasèen ned til rensehuset ved Juvatn. Herfra går løypen på den ubrøytede veien inn til Ånebjør. Løypen er 8,5 km fra rensehuset til Ånebjør, og ca 22 km tur/retur skisenteret-Ånebjør. Løypen har veldig lite høydevariasjon og er også en grei treningsløype for dem som liker å skøyte.

Er du av den typen som liker en utfordring i områder som ikke er oppkjørt, kan du gå løypen til Ånebjør og gå opp Kleivi til Raudevatn og gå ut Finndalen til Dyplan. Fra Ånebjør og opp til Raudevatn er det ca 240 meter høydeforskjell! NB: Dette er ikke en merket eller oppkjørt løype!

 

Pytten

Dette er en løype som går inn til et tidligere gårdsbruk som var bebodd frem til 1950 tallet. En fin høyfjellsløype i flott natur. Løypen blir vanligvis oppkjørt til Pyttentreffet på langfredag, men er ikke merket eller oppkjørt resten av vinteren.

 

Gaukhei

Dette er en løype som går i sin helhet på høyfjellet. Løypen passer best for de med litt trening i bakhånd. Løypen er merket med stikker og ender opp på Gaukhei som er en av KOTs hytter (Kristiansand- og Oppland Turistforening). Det er her muligheter for overnatting om en ønsker det og det kan kjøpes enkle matretter. Hytten er delvis selvbetjent og delvis betjent. En veldig fin tur som kan anbefales! Denne løypen blir ikke oppkjørt.